Gemeente Haarlemmermeer
max €140 per uur
Noord-Holland
20 uur per week
01 september 2023
30 augustus 2024
In het stadscentrum van Hoofddorp speelt een groot aantal ontwikkelingen. Met het programma Stadscentrum Hoofddorp bouwen we aan de toekomst van Hoofddorp: een aantrekkelijk en levendig stadscentrum in het hart van de Randstad. Met de bouw van circa 5.000 woningen dragen we bij aan de grote woningbouwopgave die de Metropool Regio Amsterdam (MRA) kent. De regionale stedelijke opgave die er vanuit de MRA ligt heeft grote invloed op de toekomst van Haarlemmermeer en Hoofddorp. Haarlemmermeer is een van de weinige gemeenten die nog ruimte heeft om groei te faciliteren. Met deze groei zetten wij in op het realiseren van een diversiteit aan woonmilieus. In Stadscentrum Hoofddorp ontwikkelen wij met onze partners een hoog stedelijk milieu. Samen met inwoners, ondernemers, ontwikkelaars en andere partijen werken wij hieraan. Zo ontstaat een stadscentrum met stedelijke allure, maar ook met groene ambities, waar veel te doen is en dat goed bereikbaar is met auto, fiets, openbaar vervoer en te voet. Het stadspark loopt hier als een groene loper doorheen en in het hart ligt het Raadhuisplein als centrale ontmoetingsplek.
Voor alle vormen van vervoer zijn er uitdagingen binnen de gemeente. Naar verwachting groeit het autoverkeer. Daarnaast is er behoefte aan comfortabel openbaar vervoer en goede aansluiting op treinen vanuit Haarlemmermeer. Het fietsverkeer op grotere afstanden neemt toe dankzij de elektrische fiets. Het huidige fietsnetwerk moet worden verbeterd. Fietsen moet comfortabel, snel en veilig zijn. Ten aanzien van het stadscentrum wordt uitgegaan van een autoluw centrumgebied met bestaande en in de toekomst ook nieuwe parkeermogelijkheden aan de randen van de stad. Er zijn in het centrumgebied diverse infrastructurele maatregelen nodig om dit mogelijk te maken. Deze moeten verder gebracht worden in het bestuurlijk besluitvormingstraject en vervolgens van ontwerpfase tot en met uitvoering.
Op basis van het mobiliteitsbeleid binnen de gemeente dient er een PvA opgesteld te worden. Dit PvA bouwt voort op de visie om een beter verblijfsklimaat in de openbare ruimte te realiseren en wat resulteert in een wensbeeld voor vorm, functie en gebruik van de openbare ruimte. Hiervoor worden bij aanvang in overleg met programmamanager van de gemeente Haarlemmermeer concrete afspraken over de uitgangspunten gemaakt. Gezien het huidige gebruik van de openbare ruimte en de impact van de verlaging van de maximum snelheid (van 50 km/u naar 30 km/u) daarop dient er een duidelijk kader te zijn van het toekomstig handelen.
Het PvA beschrijft de volgende fasen in de planvoorbereiding: hierbij wordt gedacht aan nader verkeerskundig onderzoek onder meer naar effecten van de snelheidsverlaging op routevorming en verkeersveiligheid. De criteria voor het verkeerstechnisch ontwerp en de ruimtelijke inpassing dienen nader bepaald te worden. Omdat de functie van de openbare ruimte verder reikt dan alleen ‘verkeer’ zullen alle organisatieonderdelen van de gemeente die bij de functiewijziging en herinrichting betrokken zijn, worden geïnformeerd en geraadpleegd bij het opstellen van het PvA. Aangetoond zal moeten worden hoe het PvA bijdraagt aan het realiseren van hoofddoelstellingen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie en circulariteit. Om tot een zo veel als mogelijk gedragen PvA te komen is het vereist dat de interactie met de bewoners, de ondernemers en overige stakeholders tot stand wordt gebracht.
Om alle dwarsverbanden goed te bewaken en te concretiseren en om op een getrapte manier tot besluitvorming te komen is de samenwerking met de programmamanager Stadscentrum Hoofddorp van groot belang. De programmamanager is ook de schakel bij het tussentijds informeren van ambtelijk opdrachtgever en betrokken wethouders, dan wel het college.
Bij het opbouwen van het PvA moet ook inzicht ontstaan in de omvang van de kosten bij het herinrichten van de openbare ruimte. Daartoe is een globale kostenraming tijdens de PvA-fase nodig. Voor een goede financiële basis is ook accuraat inzicht in de beschikbaarheid van budget dan wel van subsidies voorwaardelijk. Die zullen moeten worden verkend.
Vervolgens dient het PvA te worden vastgesteld door het college van B&W en gemeenteraad. Na positieve bestuurlijke besluitvorming wordt het project in uitvoering gebracht.
De functie betreft het leveren van een project- en procesmanager Mobiliteit Verkeer Openbare Ruimte (per 1 september 2023) met gebiedskennis die in staat is zelfstandig een integraal Plan van Aanpak (PvA) en Programma van Eisen (PvE) op te (laten) stellen. Deze documenten dienen opgesteld te worden in het kader van de transitie van (stadscentrum) Hoofddorp van dorp naar stad. Het PvA en PvE worden opgesteld op basis van o.a. de DIOR, Visiedocument van de gemeente Haarlemmermeer (inrichting openbare ruimte naar domein voor langzaam verkeer en klimaat adaptieve inrichting), input stakeholders, beschikbare en uit te laten voeren onderzoeken.
Op basis van de opgestelde stukken en inzichtelijk gemaakte randvoorwaarden brengt de kandidaat vervolgens het project tot uitvoering. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met projectteams. Daarbij is de kandidaat verantwoordelijk voor de functionele en inhoudelijke aansturing. De kandidaat is verantwoordelijk voor meerdere projecten tegelijk. En, als geen ander weet de kandidaat hoe hij/zij projecten beheerst op GROTICK-aspecten.
De kandidaat heeft een academisch werk- en denkniveau, met een WO afgeronde opleiding, bij voorkeur in de richting van stedenbouwkunde en/of verkeerskunde. De nadruk van de functie ligt op de procesmatige en organisatorische kant, waarbij ook veel met externe partijen (bijvoorbeeld provincie, maatschappelijke organisaties, bedrijven, Prorail) samengewerkt wordt. De kandidaat heeft ruime ervaring (minimaal10 jaar) in proces- en projectmanagement en is gewend om leiding te geven aan een team vakspecialisten.
Deeltaken en korte uitwerking:
- (Coördineren van) opstellen van PvA en PvE op basis van het mobiliteitsbeleid;
- Functioneel aansturen van de projectteamleden;
- Afstemming met diverse in- en externe stakeholders;
- Inventariseren e n uitzetten van de noodzakelijke onderzoeken ten behoeve van het opstellen van het PvA en PvE;
- Bewaken voortgang en kwaliteit van de projecten;
- Laten opstellen van planningen, ramingen en risicoanalyses;
- Verzorgen van technische advisering met financiële consequenties aan opdrachtgever;
- Coördineren van werkzaamheden die door derden worden verricht en afstemming met interne en externe partijen;
- Deelnemen aan/organiseren van in- en externe overleggen als gemeentelijk vertegenwoordiger;
- Tijdig rapporteren aan de programmamanager over de voortgang en afwijkingen (GROTICK-aspecten).
De kandidaat voldoet aan:
- Voldoet aan de gevraagde inzet en is beschikbaar op de gewenste startdatum. Eerder beginnen is een pré;
- Is flexibel ten aanzien van het aantal te werken uren en werktijden;
- Beschikt over een afgeronde WO opleiding;
- Heeft minimaal 10 jaar relevante ervaring als project- en/of procesmanager;
- Is communicatief vaardig, gedraagt zich integer en houdt zich aan correcte omgangsvormen (bereid tot ondertekening integriteitsverklaring conform de gedragscode van gemeente Haarlemmermeer).
Aanvullende informatie
• maximaal 1 aanbieding per leverancier;
• er geldt een wederzijdse opzegtermijn van vier weken en een proefperiode van vier weken;
• facturering met betrekking tot inhuurkrachten aan de gemeente Haarlemmermeer dient digitaal en per kalendermaand te geschieden;
• het uurtarief is inclusief reis- en verblijfkosten (woon-/werkverkeer) en exclusief btw;
• de uitvraag betreft een all-in uurtarief;
• eventuele indexering vindt plaats op 1 januari na minimaal 1 jaar inhuurovereenkomst conform CBS, CAO lonen per uur particuliere bedrijven;
• van toepassing zijn de Gemeente Haarlemmermeer VNG-model algemene inkoopvoorwaarden voor Leveringen en Diensten - Versie 2021;
• detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP: Bent u een detacherings-/payrollbureau en/of intermediair of zzp’er? In verband met de Wet Deregulering Arbeidsverhoudingen (Wet DBA) is beoordeeld of sprake is van een arbeidsovereenkomst indien een zzp’er de opdracht zou verwerven. Aangezien er een aanmerkelijk risico op de aanwezigheid van een gezagsverhouding is en vrije vervanging van de inhuurkracht niet wenselijk/realistisch is, is gemeente Haarlemmermeer van oordeel dat het risico op een arbeidsovereenkomst te hoog is. Daarom kan een zzp’er niet rechtstreeks inschrijven op deze opdracht. Het begrip zzp’er dekt de lading overigens niet geheel. Hieronder wordt bijvoorbeeld ook een BV begrepen, die de directeur/groot aandeelhouder (DGA) wil detacheren, zonder dat er een gezagsverhouding bestaat tussen de BV en de te detacheren persoon. In verband met de Wet Deregulering Arbeidsverhoudingen (Wet DBA) moet de te plaatsen medewerker bij de opdrachtnemer in dienst zijn op basis van een arbeidsovereenkomst of de opdrachtnemer heeft met de te plaatsen medewerker een door de fiscus goedgekeurde tussenkomstovereenkomst gesloten.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox