Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
24 uur per week
27 juni 2022
28 februari 2023
Opdrachtomschrijving
Draag je steentje bij aan verbetering van het onderwijs in een snelgroeiende stad!
We zoeken een beleidsadviseur die zich in wil zetten voor spannende uitdagingen in team voortgezet onderwijs/middelbaar beroepsonderwijs (VO/MBO). Belangrijke accenten in de werkzaamheden zijn coördinatie van het beleid voortijdig schoolverlaten (voortijdig schoolverlaten) zowel binnen de gemeente als regionaal, en de uitvoeringsagenda jongeren in een kwetsbare onderwijspositie. De adviseur is daarnaast flexibel inzetbaar op andere beleidsprioriteiten en opdrachten binnen het team.
Het team VO/MBO is georganiseerd in 2 clusters, het VO en het MBO. Jij werkt in het cluster MBO dat wordt aangestuurd door een cluster coördinator. Over dit cluster: belangrijk onderdeel van het gemeentelijke mbo-beleid is de Amsterdamse mbo-agenda, het beleid m.b.t. jongeren in een kwetsbare onderwijspositie, en de aanpak voorkomen van voortijdig schoolverlaten en de daarbij behorende RMC-taak. We investeren in een goede aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, de overstap vo-mbo en leven lang ontwikkelen. Het cluster is bovendien afdelingsbreed verantwoordelijk voor schoolveiligheid en het leerplichtbeleid.
Resultaten
• Je schrijft bestuurlijke voordrachten, draagt zorg voor het soepel verlopen van het bestuurlijk proces, een goede en tijdige afhandeling van onder andere raadsvragen en wethouder brieven en stroomlijnt informatieverzoeken;
• Je springt in bij diverse taken en opdrachten binnen het team en werkt hierbij samen met verschillende collega's;
• Je vertaalt rijksbeleid naar gemeentelijk beleid;
• Je vervult de rol van opdrachtgever richting uitvoerende organisaties en personen;
• Je bouwt actief samenwerkingsrelaties op en hebt goed oog voor samenhang met andere beleidsontwikkelingen;
• Je draagt zorg voor periodieke terugkoppeling over voortgang en resultaten aan collega's en het teamhoofd;
• Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van contracten, aanbestedingen en subsidiebrieven;
• Je houdt de financiële kaders goed in het oog en rapporteert afwijkingen tijdig;
• Je signaleert knelpunten in de uitvoering, lost deze indien mogelijk zelf op of escaleert indien nodig;
• Je haalt kennis van buiten naar binnen (goede praktijkvoorbeelden, landelijke ontwikkelingen, ervaringen in andere steden en van andere gemeenten).
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De ambitie van de gemeente is dat alle Amsterdamse kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond. Het bevorderen van kansengelijkheid en kwaliteit in het onderwijs heeft topprioriteit. De afdeling Onderwijs werkt nauw samen met de scholen in de stad.
De afdeling heeft het grootst aantal fte van OJZD en werkt aan:
- voorschoolse- en vroegschoolse educatie;
- toezicht en handhaving kinderopvang;
- zorgen dat alle kinderen en jongeren de schoolloopbaan doorlopen die past bij hun capaciteit en potentie, zowel in het primair onderwijs (po), het voortgezet onderwijs (vo) als het mbo;
- zorgen dat alle jongeren maximale, bij hun capaciteiten passende aansluiting vinden op de arbeidsmarkt;
- andere thema's zoals: het lerarentekort, het toelatingsbeleid en passend onderwijs.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox