Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
8 uur per week
01 februari 2023
31 december 2023
Functieomschrijving
Het VTH-domein is een intensief traject gestart om de Omgevingswet voor de werkpraktijk voor het VTH-domein te realiseren. Nu het projectplan is opgeleverd gaan we de fase in waarin wij ons richten op de benodigde aanpassingen in onze processen, producten en werksysteem. Wij zoeken een inhoudelijke vakspecialist VTH en kennisexpert van de Omgevingswet maar ook de Wet Kwaliteitsborging die vanuit deze kennis en praktijkervaring met en onder leiding van onze productowner en projectleider de diverse (deel)projecten opstart en daarin de verschillende producten oplevert. Vanuit de behoefte in het VTH-domein zoeken wij een senior adviseur die niet alleen kennis heeft van de Omgevingswet en Wet Kwaliteitsborging maar ook kennis en praktijkervaring heeft als vergunningverlener- en toezichthouder bouw en daarmee ervaring met het beoordelen van complexe wabo-aanvragen (inclusief ruimtelijke ordening) , toezichthouden en detailkennis heeft van de bouwregelgeving. Parallel hier aan loopt het opleiden en trainen van medewerkers.
Werkzaamheden
• Het adviseren en daadwerkelijk realiseren van de implementatie van de Omgevingswet in het VTH-domein. Daarbij maak jij de vertaling van de werkpraktijk VTH naar de nieuwe Omgevingswet en andersom. Denk hierbij o.a. aan aanpassen van de bestaande processen, werkwijzen, documenten, het werksysteem aan de Omgevingswet. Daarbij betrek jij ook de Wet Kwaliteitsborging bouwen;
• Verder optimaliseren en uniformeren van de Integrale adviestafel en inrichten Verkennend initiatief (conceptaanvraag);
• Uitvoeren van de oefenaanpak vanuit het leer- en ontwikkelprogramma;
• Adviseren bij en de vertaling van VTH / Omgevingswet maken bij de voorbereiding van de te maken bestuurlijke en beleidsmatige keuzes die consequenties hebben voor de bedrijfsvoering en werkpraktijk van het VTH-domein. O.a. bruidsschat, breder afwegingskader, komen tot strategieën en werkwijzes onder de Wkb, raadsadviesplicht, participatie, consequenties vergunningsplicht en algemene regels en alles daar tussen in).
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
Amsterdam Oost is één van de zeven stadsdelen van Amsterdam. De stadsdelen zijn de schakel tussen de buurt en het stadhuis. Ieder stadsdeel heeft een eigen dagelijks bestuur en stadsdeelcommissie. De stadsdeelcommissies bestaan uit vertegenwoordigers uit de buurten. Zij behartigen de belangen van bewoners en ondernemers en adviseren het dagelijks bestuur en het stadsbestuur over wat er speelt in het stadsdeel. De stadsdeelorganisaties zijn in de eerste plaats gericht op de uitvoering van stedelijk beleid. Veel ambtenaren die in de stadsdelen werken, zie je dagelijks op straat voor bijvoorbeeld het onderhoud van het groen, handhaving en het ophalen van huisvuil.
Stadsdeel Oost is verdeeld in 5 gebieden: het Oostelijk Havengebied, IJburg, Zeeburgereiland, Indische Buurt, Oud-Oost en Watergraafsmeer. Het diverse Amsterdam-Oost staat bekend om de brede straten met 19e-eeuwse gebouwen, het vele groen en het hoge aantal culturele bezienswaardigheden.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox