Stedin Groep
geen max tarief
Zuid-Holland
36 uur per week
03 juli 2023
02 december 2023
PROJECTMANAGER RISICOGEBIEDEN
Werk waar je trots op kan zijn. Dit ga je doen.
Door de energietransitie komt er meer werk dan ooit op ons af. Ons net wordt steeds zwaarder belast. Steeds meer huizen en wijken nemen afscheid van het gas en het elektriciteitsverbruik kan lokaal sterk toenemen. Ook de decentrale opwek van elektriciteit door wind en zon vereist een inpassing in de netinfrastructuur. We moeten daartoe de juiste investeringskeuzes voor de lange termijn maken, maar vooral ook sterk inzetten op het optimaal benutten van de bestaande netinfrastructuur middels flexibiliteitstoepassingen.
In toenemende mate leidt de energietransitie tot knelpunten op ons net. Als projectmanager risicogebieden neem je een aantal van deze knelpunten onder je hoede en bekijkt de mogelijke oplossingen om hier toch aan de gevraagde transportcapaciteit te kunnen voldoen.
Je voert -samen met een team- een analyse uit van de specifieke problematiek in een gebied met transportschaarste en inventariseert welke maatregelen te nemen zijn om deze problematiek te verminderen. Je voert de regie op proces en inhoud om tot een gedegen analyse en oplossing te komen binnen de deadline.
Dit vergt intensieve samenwerking binnen Stedin. Je werkt nauw samen met de collega’s binnen de afdeling Asset Management, maar zeker ook met de afdelingen Klant en Bedrijfsvoering.
Fase 1: In beeld brengen van het knelpunt
wat is het kritische netvlak, wat is de beschikbare capaciteit en wat zijn de operationele veiligheidsgrenzen? wat is de verwachte belasting in verschillende scenario’s en op welke termijn en onder welke omstandigheden gaat dit knelpunt zich manifesteren? welke klantaanvragen of ontwikkelingen leveren de belangrijkste bijdrage? welk profiel heeft de overbelasting? op welke termijn staat een netverzwaring gepland? wat is de relatie met andere projecten en welke afhankelijkheid is er eventueel van hogere netvlakken welke stakeholders bevinden zich in dit gebied en wat is hun positie en invloed op het probleem?
Fase 2: Inventariseren van oplossingen
welke technische oplossingsrichtingen zijn er om het knelpunt te voorkomen? Denk hierbij aan anders schakelen in het net, inzet van storingsreserve, tijdelijke containers of noodaggregaten welke flexoplossingen zijn er beschikbaar of op korte termijn te ontwikkelen? Denk hierbij aan capaciteitsbeperkende contracten met grotere klanten, inzet van batterijen of andere inzet van regelbaar vermogen op welke manier zijn stakeholders in te zetten om de gevraagde en beschikbare capaciteit in overeenstemming met elkaar te brengen evaluatie en keuze t.a.v. van oplossingsrichtingen, communicatie en contracteringsstrategie
Fase 3: Implementatie van gekozen oplossingsrichting en inrichten van monitoring
uitvoering van gekozen oplossingsrichting inrichten monitoring overdracht naar operatie
Het kan zijn dat het niet mogelijk is om -tijdig- aan de gevraagde transportcapaciteit te voldoen. In dat geval begeleid je het proces van vooraankondiging van congestie en lever je input aan voor het congestierapport.
Tevens lever je vanuit jouw ervaring een bijdrage aan de doorontwikkeling van de aanpak, het identificeren van knelpunten en mogelijkheden in regelgeving en aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen.
Jouw sterke punten. Hier worden wij blij van.
Je bent thuis in het energienet en de energietransitie en op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt. Je weet je snel in te werken in een nieuwe context en daarin technische en financiële aspecten met elkaar te verbinden. Je houdt van analyseren, maar ook van organiseren en neemt daarin initiatief.
Wat jou verder onze projectmanager risicogebieden maakt?
Je beschikt over een WO afgeronde opleiding op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met een adviserende en coördinerende rol op zakelijk niveau; bij voorkeur in de energiebranche. Je werkt graag in teamverband om vanuit een diversiteit aan disciplines en belangen tot een professioneel en gedragen resultaat te komen. Je hebt ruime ervaring als projectmanager in een technische omgeving. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Een goed team. Daar hoor je bij.
Meteen vanaf dag één maak je deel uit van het team Transitieplanning (15 medewerkers) binnen de afdeling Netwerkontwikkeling, onderdeel van de afdeling Asset Management. Naast het flexdomein en de aanpak van risicogebieden richten we ons in het team op analyses van beschikbare netcapaciteit en op producten waarmee we stakeholders kunnen informeren over de manier waarop hun plannen het beste aansluiten op de Stedin infrastructuur.
We werken momenteel in een hybride vorm zowel vanuit huis als op kantoor en we zorgen ervoor dat we goed met elkaar in verbinding blijven. Voor nu hanteren we 2 kantoordagen, waarbij op dinsdag het gehele team op kantoor is. De standplaats voor deze functie is op het hoofdkantoor in Rotterdam, pal tegenover station Rotterdam Blaak.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox