gemeente Leidschendam-Voorburg
geen max tarief
Zuid-Holland
16 uur per week
01 december 2021
01 december 2022
Werken bij Leidschendam-Voorburg
Dat betekent, werken voor een sociale en ondernemende gemeente met ongeveer 75.000 inwoners. We werken aan de gezamenlijke ambitie om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan de inwoners, bedrijven en instellingen.
Wij werken informatiegestuurd en zijn toekomstgericht. We stimuleren klantgerichtheid en het nemen van eigen initiatief bij onze medewerkers. De lijnen zijn kort, we kennen elkaar en we weten wat er speelt. Dit alles doen we onder het motto: Vertrouwen, Verbinden en Verantwoordelijkheid. Het medewerkersonderzoek 2019-2020 wees uit dat medewerkers het vertrouwen van hun werkgever waarderen en dat het hen zelfstandiger en flexibeler maakt. Deze positieve waardering leverde het keurmerk “Beste werkgever” op.
Project Klein Plaspoelpolder
De projectleider openbare ruimte & omgevingsmanagement gaat onderdeel uitmaken van het projectteam Klein Plaspoelpolder. Dit team werkt aan de herontwikkeling van het gebied Klein Plaspoelpolder (KPP). KPP is 50 jaar geleden ontwikkeld tot een locatie met grote kantoren en bedrijven. In 2015 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Klein Plaspoelpolder vastgesteld. Hierin is vastgelegd dat KPP een rustig stedelijke en duurzame woonwijk moet worden. In de Ontwikkelvisie KPP is het raamwerk voor de gehele openbare ruimte in KPP vastgelegd. KPP bestaat uit diverse deellocaties met verschillende eigenaren: een aantal is eigendom van de gemeente, andere van private eigenaren. De gemeente legt het openbare gebied tussen de deellocaties aan. Meer informatie over het project en een beschrijving van de verschillende deellocaties is te vinden op www.lv.nl/klein-plaspoelpolder.
Opdracht
De projectleider is verantwoordelijk en aanspreekpunt voor het op tactisch niveau uitzetten van de lijnen binnen het project voor het onderdeel openbare ruimte en het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels. Werkt tevens nauw samen met de technisch projectleider die deelprojecten of taken op kan pakken onder de eindverantwoordelijkheid van de projectleider. De projectleider en technisch projectleider maken goede afspraken over de onderlinge rol- en taakverdeling.
Het ontwerp openbare ruimte (VO) wordt momenteel gemaakt door een landschapsontwerpbureau. De projectleider zorgt er voor dat dit ontwerp wordt uitwerkt en uitgevoerd en is verantwoordelijke voor het proces en de planning. Tot en met het definitief ontwerp doe je dit in duo-schap met de gemeentelijk landschapsontwerper. Daarna neem jij de regie volledig over om het definitief ontwerp te vertalen naar een technisch ontwerp en aanbesteding. Dit doe je in samenwerking met de technisch projectleider. Gedurende de planvorming en realisatie coördineer je de technische afstemming met de ontwikkelaars, nutsbedrijven, waterschappen, interne afdelingen en andere externe partijen.
Duurzaamheid is een belangrijk thema in o.a. het ontwerp openbare ruimte. Hiervoor maak jij je graag hard om het maximale resultaat te behalen. Na realisatie dient het ingerichte openbare gebied door de projectleider overgedragen te worden aan Stadsbeheer.
De projectleider openbare ruimte vervult tevens de taak van omgevingsmanager. De omgevingsmanager is de verbindende schakel tussen “binnen” en “buiten” en is daarmee in veel gevallen het gezicht van het project. Leefbaarheid van het gebied en de tijdelijke inrichting ervan zijn een belangrijk onderdeel van het werk. Je denkt vanuit de (huidige) gebruiker, waarbij je de opgave van dit project goed voor ogen houdt. Je werkt professioneel samen met de betrokken stakeholders (bewoners, aannemers, ontwikkelaars, het projectteam KPP en diverse gemeentelijke afdelingen) en communiceert helder en duidelijk omtrent de zaken die verband houden met het project.
Je werkt nauw samen met de (deel)projectmanagers KPP, de communicatieadviseur en de bij het project betrokken gemeentelijke vakspecialisten. Je rapporteert aan de projectmanager KPP.
Door de projectleider worden in ieder geval de navolgende werkzaamheden verricht:
- Deelnemen aan overleggen van het Projectteam KPP bestaande uit de projectmanager, deelprojectmanagers, stedenbouwkundige, planeconoom en een projectondersteuner (ca 2 uur overleg per week);
- Periodiek overleg organiseren met aannemers, ontwikkelaars en nutspartijen over o.a. de planning en afstemming van de werkzaamheden;
- Opstellen (tactisch) faseringsplan openbare ruimte en de vertaling daarvan naar planningen;
- Financiële sturing: uitvoeren van werkzaamheden binnen het financiële budget en advisering over plan- en bouwkostenramingen als input voor de GREX;
- Het uitzetten van de benodigde onderzoeken en vergunningen;
- Het organiseren van de aanbesteding voor de uitvoering van de openbare ruimte en hier tactisch in adviseren.
- Het in kaart brengen en managen van risico’s en beheersmaatregelen gerelateerd tot de openbare ruimte;
- Coördinatie van bouwlogistiek en veiligheid tijdens de uitvoeringsfase;
- Proactief meedenken over leefbaarheid en tijdelijke inrichting van het gebied;
- Proactief signaleren welke informatiebehoefte er is bij bewoners / omgeving en ervoor zorgen dat dit wordt georganiseerd;
- De bewoners en omgeving informeren over (de planning van) de werkzaamheden;
- Fungeren als aanspreekpunt voor de bewoners en aannemers voor alle zaken die buiten plaats vinden;
- Leveren van een proactieve inhoudelijke bijdrage aan nieuwbrieven, informatiebijeenkomsten, de projectwebsite, aanbestedingszaken, risicoanalyses en planningsaangelegenheden.
Competenties- Je denkt vooruit, legt het nodige helder vast, houdt het overzicht en kunt schakelen op zowel techniek als op ontwerp;
- Je bent een goede gesprekspartner voor de ontwikkelende partijen;
- Je bent omgevingssensitief, je hebt gevoel voor belangen van verschillende partijen;
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en hebt een goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift.
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox