Gemeente Bunnik
max €85 per uur
Utrecht
32 uur per week
19 mei 2023
19 mei 2024
Organisatie
De gemeente Bunnik is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 110 collega’s werken we voor en met ruim 15.000 inwoners. Al onze medewerkers leveren hun bijdrage aan de Bunnikse kwaliteit in een groene, gezonde en slimme regio daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.
Opdracht
De gemeente Bunnik is op zoek naar een projectleider civiel/ Senior adviseur IBOR (Integraal beheer openbare ruimte) voor het begeleiden en het toezichthouden op kleine woningbouwontwikkelingen/projecten die in de gemeente plaatsvinden door particuliere initiatieven (ontwikkelaars). Te denken valt tussen de 4 en 30 woningen en worden gerealiseerd binnen de bebouwde kom. Om te zorgen dat deze ontwikkeling vanaf het initiatief tot realisatie goed verlopen en aansluiting vindt op de bestaande infrastructuur dient dit volgens de normering van de gemeente te geschieden.
De rol van projectleider civiel/ Senior adviseur IBOR
Het initiatief voor een woningbouwontwikkeling ligt bij een ontwikkelaar. Voor een woningbouwontwikkeling geldt als voorwaarde dat dit past binnen het geldende bestemmingsplan. Het komt voor dat voor een dergelijke ontwikkeling het bestemmingsplan voor gewijzigd dient te worden. Vanaf dit punt word je betrokken bij deze planologische ontwikkeling met name voor de inrichting van de openbare ruimte met de kwaliteiten die de gemeente stelt aan een dergelijke ontwikkeling. Daarna vinden nog diverse afstemmingen plaats met de ontwikkelaar en de gemeente over de voortgang om woningbouw toch mogelijk te maken. Als projectleider ben je hierin verantwoordelijk voor de samenwerking tussen de afdelingen binnen de gemeente. Na het gereedkomen van de woningbouw en de aangelegde infrastructuur, dient de openbare ruimte in gebruik te worden genomen en komt het beheer hiervan naar de gemeente. Je werkt hier nauw samen met de afdeling Ruimtelijk Ontwikkeling voor de bestemmingsplanprocedure. Met een ontwikkelaar wordt een z.g. anterieure overeenkomst gesloten waar afspraken worden gemaakt om deze ontwikkeling mogelijk te maken inclusief de toekomstige openbare ruimte. Interne afstemmingen binnen de afdeling op de verschillende beleidsonderdelen (wegen, water, riolering en groen en tevens toezicht tijdens de realisatie.
De verantwoordelijkheden zijn:
De volgende stap
De volgende stap is het verder brengen van het voorlopig ontwerp van de ontwikkelaar tot een definitief ontwerp. Dit moet in nauwe samenwerking gebeuren met interne en externe stakeholders. Dit dien je dan verder te begeleiden met de ontwikkelaar. Ook is er intensieve samenwerking nodig met projecten die raakvlakken hebben met deze woningbouwontwikkeling. Van de projectleider wordt verwacht dat hij/zij sturing geeft aan deze samenwerkingen en project afdeling overstijgend is, denkt en overeenkomstig handelt, dit in nauwe samenwerking met interne en externe stakeholders. Je bent verder verantwoordelijk voor het nakomen en afspraken die met de woningbouwontwikkelaars worden gemaakt om de woningbouwontwikkeling aan de gestelde kwaliteitseisen van de gemeente te laten voldoen. Je bewaakt de projectstructuur en beoordeelt de ontwerpen van de ontwikkelaar en indien nodig schakel je indien nodig in- of externe capaciteit voor het creëren van werkbare randvoorwaarden. Wij verwachten van de projectleider dat hij de woningbouwontwikkeling naar de volgde fase brengt en overdracht dossier opstelt voor en na de uitvoeringsfase en dit overdraagt naar de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Belangrijk hierbij is dat de opbrengst uit de afspraken goed wordt vastgelegd en de opdrachtgever hier tussentijds over wordt geïnformeerd met een maandelijkse voortgangsrapportage. De projectleider werkt volgens onder andere de contractafspraken, het handboek Kabels en Leidingen en het handboek openbare ruimte van de gemeente Bunnik. De rol van Senior adviseur IBOR zit tussen beleid en uitvoering in. Je fungeert als adviseur voor alle IBOR disciplines en ondersteunt de beheerders en beleidsadviseur bij hun volgende stap en vragen.
Wie zoeken we?
We zoeken een ervaren projectleider Civiel/ Senior adviseur IBOR voor de ontwikkeling en realisatie van kleinschalige woningbouwontwikkelingen en herinrichtingsopgaven in binnen- en buitenstedelijk gebied. Zo ook voor advisering aan de beheerder, beleidsadviseurs en bestuurders. Je werkt en denkt op MBO+ niveau en hebt een gerichte MBO opleiding, bij voorkeur Civiele Techniek, afgerond. Affiniteit met IBOR. Verder heb je minimaal 5 tot 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van projectmanagement, GROKIT-aspecten en beschik je over een rijbewijs. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kan werken en koers durft te kiezen. Daarbij is het nodig dat je lastige knopen durft door te hakken en verantwoordelijkheid durft te nemen. Je houdt rekening met de aanwezige (politieke) gevoeligheden binnen en buiten de organisatie. Je bent communicatief sterk in woord en schrift. Je kijkt breder dan alleen civiele projecten en hebt affiniteit en ervaring met verkeer, groen en beheer. Je levert graag een structurele bijdrage aan de opgave waar de afdeling voor staat.
Competenties
- Praktisch, oplossingsgericht en resultaatgerichtheid
- Juridische kennis
- Projectadministratie
- Organisatie sensitiviteit
- Bestuurlijke sensitiviteit
- Overtuigingskracht
- Klantgerichtheid
- Netwerkvaardigheid lokaal en provinciaal
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox