Gemeente Baarn
geen max tarief
Utrecht
8 uur per week
20 december 2021
20 juni 2022
Organisatie
Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities verder te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie. Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners en ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen. De organisatie is flink in beweging. De focus van de gemeente Baarn is gericht op het centraal stellen van de klant en het verder ontwikkelen van de organisatie en de dienstverlening. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel. De organisatie van de gemeente Baarn kent een programmastructuur, bestaande uit vier domeinen: Dienstverlening, Sociaal Domein, Fysiek Domein en Ondersteunend domein.
Opdracht
Voor de implementatie van de Omgevingswet zoekt de gemeente Baarn een programmamanager die de diverse programmaonderdelen coördineert, aanstuurt en zo nodig bijstelt. In de afgelopen 2 jaar is onder leiding van de programmamanager een grote stap gezet richting de implementatie, maar het is nog niet klaar ! De voorbereiding van de implementatie van de Omgevingswet wordt door jou als programmamanager samen met projectleiders voor de diverse programmaonderdelen en de betrokken medewerkers verder opgepakt. Als programmamanager begeleidt je de invoering van de Omgevingswet procesmatig, en waar nodig toets je de inhoud. Het programma kent de wettelijk verplichte onderdelen: Omgevingsvisie, Omgevingsplan en de aanpassing van de werkprocessen en informatievoorziening om op het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) te kunnen, en bijbehorende besluiten die binnen de gemeente genomen moeten worden (legesverordening, participatiekader). Daarnaast zijn er veranderingen die niet zozeer verplicht zijn, maar wel noodzakelijk om in de geest van de Omgevingswet te kunnen werken. Het gaat dan om houding en gedrag, het omgaan met initiatieven en het vormgeven van een dialoog met de samenleving, en de competenties die dit van de medewerkers vraagt. Het resultaat van het programma is dat wij 1 juli 2022 met vertrouwen met de Omgevingswet aan de slag kunnen. Voor ons heeft het opstellen van de Omgevingsvisie, de inrichting van het vergunningensysteem en de aanpassing van de informatievoorziening op de DSO op dit moment prioriteit. Wat ga je doen ? De werkzaamheden staan in het teken van het doel om de Omgevingswet in 2022 in de gemeente in te voeren. De werkzaamheden zijn:
Competenties
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox