Gemeente Amsterdam
geen max tarief
Noord-Holland
16 uur per week
16 juni 2022
15 juni 2022
Functieomschrijving
Je bent een van de twee adviseurs die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de voortgang van particuliere kavels, meedenken met de trajecten die daarvoor nodig zijn en adviseren aan de managers hoe bepaalde processen efficiënter kunnen.
Werkzaamheden
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het adviseren van de projectgroep Gemeentelijke Kavels. Buiksloterham gaat de komende jaren, meerdere tenders met verschillende programma's op de markt brengen. Hierin is de taak van de adviseur om zo goed mogelijk mee te denken welke processen daarvoor nodig zijn om dit in gang te zetten. Denk bijvoorbeeld aan juridische planologische procedures die daarvoor nodig zijn, welke straks weer anders worden door de omgevingswet. Daarnaast ben je de verantwoordelijke adviseur voor de overstijgende processen in Buiksloterham. Je adviseert hiermee de Senior manager van Buiksloterham. Denk hierbij aan het twee keer per jaar actualiseren van de strategische fasering, die als input dient voor de bouwfilm m.b.t. de bouwlogistiek, die als input dient in de volgorde waarop de tenders in het gebied uitgevoerd gaat worden, etc. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het verzamelen van gegevens, die verwerken in Primavera, die uiteindelijk gebruikt worden voor het rapporteren van de Wethouder, in het kader van woningaantallen, m2 kantoor bvo's en maatschappelijke voorzieningen.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Het Projectmanagementbureau van de Gemeente Amsterdam verzorgt in opdracht het project-, proces- en programmamanagement van projecten in het ruimtelijk, sociaal en economisch domein. Onze belangrijkste werkvelden zijn: gebiedsontwikkeling, sociale domein, verkeer en vervoer en (maatschappelijk) vastgoed. Het Projectmanagementbureau is een open en flexibele organisatie met een platte organisatiestructuur. Het Projectmanagementbureau bestaat uit een directeur, zes directieleden en circa 500 medewerkers. Daarnaast is er een staf die het primaire proces ondersteund. De vakgroep Planning en Structurering Het team van 50 planningsadviseurs vormt de vakgroep Planning en Structurering binnen het Projectmanagementbureau. De vakgroep Planning en Structurering is een hechte club van vakmensen die onderling kennis uitwisselen en samenwerken aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de vakgroep. De planningsadviseurs van het Projectmanagementbureau zijn goed in analyseren, structureren, plannen, bewaken van processen, visualiseren en onafhankelijk adviseren. Ze werken aan complexe multidisciplinaire projecten en bewegen zich op het snijvlak van politiek en samenleving en tussen beleid en uitvoering. Ze zijn snel en efficiënt inzetbaar op projecten en programma's. Het Projectmanagementbureau maakt onderdeel uit van het cluster Ruimte en Economie.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox