Gemeente Amsterdam

Informatieanalist Erfpacht & Uitgifte

Gemeente Amsterdam

De opdracht­omschrijving

Opdrachtomschrijving
De afdeling Erfpacht en Uitgifte is verantwoordelijk voor het zorgvuldig, klantgericht en transparant uitvoeren en vormgeven van het Amsterdamse erfpachtstelsel. Jaarlijks wordt er grond in erfpacht uitgegeven voor enkele honderden miljoenen euro's. Deze contracten worden door de afdeling administratief, juridisch en financieel beheerd en waar nodig worden deze contracten aangepast. Het gaat inmiddels om meer dan 280.000 erfpachtcontracten, jaarlijkse canoninkomsten van ruim € 100 miljoen en een balanstotaal van ca. €8 miljard. Bij de afdeling Erfpacht en Uitgifte werken ruim 280 medewerkers verdeeld over 7 teams. 

Eén van deze teams is team Advies, Beleid en Ontwikkeling (ABO), waarbinnen de informatiespecialist valt onder subteam Advies & Ontwikkeling. Het team telt 25 professionele enthousiaste medewerkers, die actief zijn binnen o.a. volgende disciplines: beleidsvorming en -advisering, project- en portfoliomanagement, planning & control t.a.v. het erfpachtresultaat en de afdelings financiën, interne controle en autorisatiebeheer, business intelligence en managementinformatie, management- en organisatieadvies en datamanagement.

Momenteel loopt bij Erfpacht & Uitgifte een meerjarig programma dat gericht is het huidige erfpacht ICT-landschap te vervangen door een modern en toekomstbestendig ICT-landschap. Een omvangrijke (cloud) datamigratie maakt onderdeel van dit programma, dat als titel heeft: Nieuw Informatie Systeem Erfpacht (NISE). Parallel hieraan geeft Erfpacht & Uitgifte vorm aan de inrichting van het datamanagement binnen de afdeling. De informatiespecialist levert een belangrijke bijdrage aan het succesvol implementeren van programma NISE en zorgt ervoor dat het huidig informatielandschap op een ordentelijke wijze wordt gemigreerd naar het nieuwe informatielandschap, waarbij de risico's voor de business in kaart zijn gebracht en beheersmaatregelen worden voorgelegd aan de verantwoordelijke medewerkers.

I Informatiemodel E&U - 8 uur per week
Vervolmaken van het Informatiemodel voor de afdeling

  • Toevoegen van recente inzichten;
  • Uitbreiden met bestemmings- en bepalingsinfo;
  • Laten vaststellen en in beheer laten nemen door MT E&U;
  • Procedure voor updates laten vaststellen; 
  • Informatiemodel als kapstok gebruiken voor het laten bepalen van definities, normen en eventuele business rules.


II Uitwerkingen diverse data-onderwerpen - 12 tot 16 uur per week
Nader uitwerken van een aantal onderdelen van de onlangs in het MAT vastgestelde Notitie "Aanpassing datastructuur van bestemmingen en aanvullende bijzondere bepalingen"  EN van de n0g te bespreken Notitie "NISE en mogelijke verbeteringen in de ondersteuning van het werkproces":
A.    Het toevoegen van aanvullende bijzondere bepalingen aan de KRE, met voorrang voor bijzondere bepalingen m.b.t. middeldure huur, particuliere sociale huur en zelfbewoningsplicht. 
Hiervoor is bij middeldure huur al een opzet uitgewerkt.
B.    Een extra veld (of velden) toevoegen aan de KRE zodat zowel aantallen als objectoppervlakte in voorkomende gevallen apart genoteerd kunnen worden. Voorbereiding doen samen met projectteam Dataschoning.
C.    Door het programma NISE in samenwerking met de afdeling laten onderzoeken hoe en welke gegevens uit de excel-sheets van de berekenaars toegevoegd kunnen worden aan de KRE. 
D.    Het uitwerken van de mogelijkheid om in de KRE van NISE een direct koppeling te leggen tussen bestemmingen (en overige bijzondere bepalingen) en adressen (en niet meer indirect via dossiernummer).
E.    Eventuele nader te bepalen acties o.b.v. de hierboven genoemde notitie "NISE en mogelijke verbeteringen in de ondersteuning van het werkproces."

III Begeleiding en advisering datamigratie - 4 uur per week
Vanuit de afdeling begeleiden van en adviseren over de datamigratie naar de KRE, met name waar het gaat om:

  • De sanering en nieuwe opzet van de financiële waarden;
  • Het in Hermes/GOGIS achterlaten van een deel van de gegevens (naar aanleiding van een brainstorm die eind november zal plaatsvinden);
  • De (ruimte voor) toevoeging van bijzonder bepalingen (zie boven);
  • De nieuwe opzet van de bestemming info, inclusief aantallen en meters (zie boven).


IV Begeleiden project Dataschoning -  8 uur per week
Duur: t/m juni 2023 (indicatief)
Rol in Dataschoning:

  • Het doen van uitgebreid onderzoek en analyse naar potentiële data-issues met impact op het werkproces of die het toekomstige (onder NISE) werkproces zouden kunnen vestoren;
  • Beoordelen en uitleggen impact opgespoorde data-issues op de bestaande en/of toekomstige werkprocessen;
  • Beoordelen prioriteit ten opzicht van reeds bestaande data-issues;
  • Geven van inhoudelijke sturing aan het dataschoningsproject. 


Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/


Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring (opgedaan in de laatste 7 jaar) als informatieanalist.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring (opgedaan in de laatste 7 jaar) bij een G4 gemeente als informatie-/ business analist.
  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende HBO diploma in de richting van informatiemanagement. Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.
  • Geef in maximaal 1 pagina aan waarom u als kandidaat de meest geschikte bent voor deze opdracht. Hieruit dient duidelijk te blijken dat je over uitstekende Nederlandse vaardigheden beschikt. Let op, er wordt hier gevraagd naar een motivatie geschreven door de kandidaat. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.

De Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 1 jaar kennis van en ervaring met IV processen binnen het werkveld van Erfpacht, opgedaan in de afgelopen 3 jaar.
  • De aangeboden kandidaat heeft kennis van en ervaring in het gebruik van Basisregistraties (BAG, BAK, WOX en KvK). DIt dient duidelijk te blijken uit het cv.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox