Gemeente Amsterdam

Directiesecretaris programma Bruggen en Kademuren

Gemeente Amsterdam

  • max €125 per uur

  • Noord-Holland

  • 32 uur per week

  • Directie
  • 01 april 2022

  • 31 maart 2023

De opdracht­omschrijving

Functieomschrijving
Amsterdam staat voor een grote opgave om de bruggen en kades in de stad te herstellen. Van de in totaal ongeveer 1800 bruggen en 600 kilometer kades, oevers en glooiingen van de gemeente richt het programma Bruggen en Kademuren zich op de 829 verkeersbruggen en de circa 205 km op diepere grondlagen gefundeerde kademuren. Dit zijn de bruggen en kademuren die belangrijk zijn voor het functioneren van de stad of waarbij de risico's op constructieve gebreken hoog wordt ingeschat.

De directiesecretaris programma Bruggen & Kademuren adviseert en ondersteunt de programmadirectie op verschillende manieren en op diverse terreinen. Je fungeert als vraagbaak voor de organisatie en je hebt een antenne voor relevante ontwikkelingen. Als 'issuemanager' ben je ook in staat om tijdelijke portefeuille-overstijgende klussen, die niet direct in de organisatie belegd kunnen worden, op te pakken. Daarnaast ondersteun je bij onze rapportagecyclus, adviseer je de directie over organisatorische vraagstukken en geef je het strategisch partnerschap verder vorm samen met Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) en het Ingenieursbureau (IB).

Werkzaamheden

  • Adviseren en ondersteunen van het Directieteam;
  • Voorbereiding, actieve deelname en zorgdragen voor een beknopte verslaglegging van wekelijkse Directieteam overleggen (werkzaamheden zijn o.a. prioriteren termijnagenda, agenda opstellen, actielijst actualiseren, adviseren en meedenken tijdens het overleg);
  • Ondersteunen directie bij in gang zetten en opvolgen acties. Waar nodig zelf een actieve rol vervullen of inhoudelijke bijdrage leveren aan acties (denk bijv. aan directieteam (DT) weekberichten, jaarplan DT);
  • Professionaliseren van de DT bijeenkomsten (zowel reguliere vergaderingen als specials) en doorontwikkelen van processen van en rondom het DT (o.a. door actief feedback geven en een lerende houding, denk bijv. aan verbeteren proces op weg naar DT, welke punten wel/niet, kwaliteit flap, etc.);
  • Activeren en organiseren van verbindingen binnen het programma, o.a. door verbanden te leggen, mensen aan elkaar te koppelen en te activeren, bijv. via de driewekelijkse themabijeenkomsten met het Breed MT (o.a. termijnagenda en coördineren voorbereiding). Bovenstaande wordt ingevuld als duo-functie samen met de managementondersteuner. 'Antenne en vraagbaak';
  • Fungeren als 'antenne' voor de directie in de organisatie: het signaleren van ontwikkelingen en escaleren waar relevant;
  • Directie ontlasten door het afvangen van vragen vanuit de organisatie voor en rond de directie (functioneren als 'vraagbaak').

    Issuemanager
  • Oppakken van en adviseren over actuele vragen of onderwerpen die niet direct in een onderdeel van de programmaorganisatie kunnen worden belegd (bijv. coördinatie scenario-overleggen, doorontwikkelsporen organisatie, evalueren en verbeteren programmaorganisatie en samenwerking met de lijn). Het betreft veelal om tijdelijke, strategisch/tactische vraagstukken. Strategisch Partnerschap;
  • Nader vormgeven Strategisch Partnerschap met het IB en V&OR (i.s.m. o.a. portefeuillehouder Sturing en Beheersing en Strategisch Omgevingsmanagement accounthouder);
  • Aanspreekpunt voor vragen vanuit de strategische partners voor en rond de directie ('vraagbaak');
  • Secretarisrol vervullen voor de opgavetafel (i.s.m. directiesecretaris V&OR) en voor het 6-wekelijks directeurenoverleg (i.s.m. secretarissen/betrokkenen IB, V&OR en Stadswerken). Dit betekent o.a. voorbereiden van de agenda en stukken, ondersteuning bij acties en actieve deelname.


Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Amsterdam is onlosmakelijk verbonden met het water. De grachten, de vaarten, de Amstel en het IJ zijn haar levensaders. De vele bruggen en kademuren ertussen verbinden de wijken en buurten met elkaar en geven de stad karakter, maar ze zijn aan het eind van hun levensduur en in slechte staat. De gemeente gaat ze onderzoeken en waar nodig versneld vernieuwen. Andere plannen worden daarin zoveel mogelijk meegenomen.

Het programma Bruggen en Kademuren geeft invulling aan deze langdurige en kostbare opgave, samen met collega's uit alle relevante directies en in verbinding met de bewoners en ondernemers van de stad. Amsterdam telt in totaal 1800 bruggen en 600 kilometer kade. Het programma neemt daarvan 850 bruggen en 200 kilometer gemetselde kademuur in scope, voornamelijk in de historische binnenstad. Het programma stelt zich ten doel deze bruggen en kademuren te onderzoeken, bewaken, beperken, versterken en vernieuwen. Veiligheid en bereikbaarheid zijn daarbij de leidende principes.

Er zijn vier hoofddoelstellingen gedefinieerd:

  1. Het waarborgen van de veiligheid en functionaliteit van de bruggen en kademuren;
  2. Het zorgen voor een functionerende stad gedurende de gehele opgave;
  3. Het maken van een realiseerbare programmering voor de vervangingsopgave;
  4. Het optimaliseren van werkwijzen en processen.



De Eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met infrastructurele vraagstukken. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.
  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkende, afgeronde wo-opleiding. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan. Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.
  • De aangeboden kandidaat heeft aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van project-/programmamanagement. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.

De Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Dit dient te blijken uit het cv en kan beoordeeld worden door de opdrachtgever tijdens het interview, indien de kandidaat wordt uitgenodigd.
  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met het schrijven van programma-/projectplannen. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.
  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare recente gemeentelijke ervaring. Dit dient duidelijk geel gemarkeerd in het cv te staan.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox