Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
15 augustus 2022
15 augustus 2023
Functieomschrijving
Door jouw kennis en kunde draag je bij aan de optimalisatie van de leefomgeving van de burgers van Amsterdam. Als geen ander begrijp je de processen, de eisen die gesteld moeten worden, de mogelijkheden en de beperkingen bij bouwprojecten. En daarom kun jij zowel aan burgers, ondernemers en politici als aan je collega's uitleggen wat er gebeurt en of dat goed gaat. Jij als senior inspecteur schakelt met alle stakeholders. Je gaat voor duidelijkheid en veiligheid en je schat goed in wanneer je een maatregel moet nemen.
Wij zijn op zoek naar een senior bouwinspecteur die niet alleen de regels kent, maar ook de regels goed en duidelijk kan communiceren en uitleggen aan alle stakeholders zoals de vergunninghouders, de aannemers, de bewoners en de gebruikers.
Werkzaamheden
Als medior bouwinspecteur:
- Ga je naar de bouwlocaties toe en controleert ter plekke de naleving van wet- en regelgeving. Daarbij voer je zelfstandig controles uit;
- Spoor je illegale bouw en sloop op;
- Neem je de regie in de aanpak van controles, toezicht, adviezen en sancties;
- Neem je initiatieven en tref je maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties;
- Handel je klachten af en draag je zorg voor een correcte administratie;
- Verstrek je informatie aan belanghebbenden, denk hierbij aan architecten, aannemers en deskundigen over bouwaangelegenheden;
- Stel je schriftelijke controle rapporten, zienswijzen en brieven op.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen).
De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk.
De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt.
Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor het toetsen van vergunningsaanvragen en het toezicht en de handhaving in de bebouwde ruimte. De handhavers controleren of vergunningen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd zoals verleend. Als dit niet het geval is, wordt er handhavend opgetreden. Asbest, brandveiligheid en constructieve veiligheid zijn bij ons de belangrijkste drie pijlers. De handhaver heeft naast het toezicht op de bouwwerkzaamheden ook oog voor de directe omgeving en waakt over monumenten. Op deze manier proberen wij de overlast te beperken en de veiligheid van de directe omgeving te waarborgen.
De gemeente Amsterdam werkt graag op een eenduidige manier in het verlenen van diensten aan klanten 1VTH Dit geldt ook voor de zeven afdelingen Vergunningen Toezicht en Handhaving die zijn ondergebracht bij de stadsdelen. Vanuit jouw plek, bij een van de stadsdelen, werk je met het gezicht naar buiten en met meer aandacht voor wat zich in de gebieden afspeelt. De stadsdelen kennen nog wel een eigen organisatie met specifieke opgaven, gericht op de gebieden.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox