Gemeente Westland
max €94 per uur
Zuid-Holland
36 uur per week
14 oktober 2021
14 april 2022
Organisatie
Bouw mee met gemeente Westland. Gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoner ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.
Cluster Beleid
De collega’s die werkzaam zijn binnen dit cluster signaleren en initiëren ontwikkelingen in de maatschappij, om deze vervolgens te vertalen naar visie en strategie om de doelen te bereiken. Het gaat daarbij om alle beleidsdomeinen van de gemeente, denk aan economie, ruimte, veiligheid, onderwijs, zorg, sociale zaken, etc. Het cluster beheert hierbij de middelen en voert op hoofdlijnen regie op de realisatie. Collega’s werken op interactieve manier met stakeholders in de maatschappij, binnen de gemeentelijke organisatie en het bestuur. Het cluster bestaat uit 3 teams: Samenleving, Economie, Ruimte en Mobiliteit en Veiligheid & Duurzaamheid.
Team Samenleving
Team Samenleving met van de Cluster Beleid is verantwoordelijk voor het gemeentelijk beleid voor het Sociaal Domein, Wonen en Voorzieningen waaronder Onderwijshuisvesting. Wij werken met 60 collega’s aan jeugdzorg, zelfredzaamheid, participatie in de samenleving, wonen, scholenbouw, cultuur, sport, arbeidsmarkt, onderwijs, kinderopvang. Ook is het accounthouderschap verbonden partijen en het contractmanagement sociaal domein belegd bij het team Samenleving. Wij werken in regionaal verband samen met andere gemeenten, de markt en de onderwijsinstellingen. In deze functie werk je in de keten van Beleid naar uitvoering. Dat betekent dat je intensief werkt met de gemeentelijke clusters Ruimte en Bedrijfsvoering en het onderwijsveld.
Opdracht
De gemeente Westland heeft een omvangrijke onderwijshuisvestingsopgave. Daarom is het belangrijk in deze functie dat je weet wat er allemaal komt kijken bij onderwijshuisvesting. Je weet welke randvoorwaarden nodig zijn om onderwijshuisvesting toekomstgericht te organiseren en weet hier vorm en inhoud aan te geven in een politiek bestuurlijke omgeving. Je signaleert ontwikkelingen, verricht extern onderzoek en vertaalt ontwikkelingen in beleidsvoorstellen. Hierbij zoek je actief verbinding met relevante maatschappelijke beleidsonderwerpen (zoals Jeugd en onderwijsbeleid), projecten en programma’s.
Je ontwikkelt de benodigde beleids- en beheersinstrumenten om te implementeren en uit te voeren. Uiteraard zoek je hiervoor draagvlak bij je inhoudelijk opdrachtgever en adviseer je over de uitvoering van dit beleid en de effecten. Als procesbewaker ben je ook verantwoordelijk voor de vertaling van dit beleid, de toetsing, de evaluatie en het communicatietraject. Dit laatste in samenspraak met de communicatieadviseur. In de evaluatie heb je de effecten en de doelmatigheid helder in beeld en signaleer en analyseer je waar de knelpunten zitten en zoek je naar oplossingen. Je onderhoudt je relatienetwerk met name in het onderwijsveld. Je weet op de juiste momenten te schakelen en zorg te dragen voor goede afstemming van uitvoering tot bestuur. Je bent je ervan bewust dat je in een politiek bestuurlijke context werkt en weet wat dit van jou vraagt.
Zoals je weet zijn de schoolbesturen verantwoordelijk voor richting en inrichting van het onderwijs en is onderwijshuisvesting een wettelijke taak van de gemeente. Deze wettelijke taak vertaal jij in het meerjarig Integraal Huisvestingsplan (IHP), de uitvoeringsplannen en de verordening. Voor een goede afstemming tussen onderwijs en gemeente – ontwikkeling programmaring en resultaatsturing projecten - voer je periodiek overleg met de schoolbesturen. Bij brede scholen zijn ook kinderopvangorganisaties en andere maatschappelijke organisaties betrokken. Naast visie op onderwijshuisvesting weet je in gezamenlijkheid beleid om te zetten in een uitvoeringsopdracht en daadwerkelijke opdrachtverstrekking.
Je hebt kennis van de gemeentefinanciën en bent budgethouder voor alle uitgaven voor onderwijshuisvesting. Je levert bijdragen aan de P&C cyclus, zoals de jaarrekening en begroting. Je zoekt de samenwerking met de collega’s binnen de gemeente die te maken hebben met o.a. jeugd, vastgoed, omgevingsvergunningen, bestemmingsplannen, parkeren en verkeer, juridische zaken, verzekeringen, inkoop en aanbesteding om huisvestingsprojecten mogelijk te maken.
Kortom, als beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting ontwikkel je niet alleen beleid en programmering maar voer je ook regie op de uitvoering.
De uitvraag loopt parallel aan een interne procedure binnen de Mobiliteitsregio Haaglanden en externe werving. De uitvraag Flextender betreft overbrugging naar een vaste invulling van een vacature.
Competenties
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox