Rijkswaterstaat
geen max tarief
Noord-Holland
36 uur per week
15 februari 2023
14 februari 2024
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Als adviseur projectbeheersing/projectsecretaris ben je de spin in het web in het projectteam. Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting, de aanleg en het onderhoud van de Nederlandse infrastructuur. Je zorgt voor sturing op de kwaliteit en effectieve besluitvorming. Daarnaast zorg je voor actuele en betrouwbare sturingsdata waarop besluiten kunnen worden genomen.
Je wordt ingezet op de projecten Kunstwerken A44, uit het Vervanging en Renovatie impulsprogramma, waarbij je verantwoordelijk bent voor het opzetten van een sturings- en besluitvormingsmodel, hierbij rekening houdende met de samenwerking met diverse organisatieonderdelen (zowel binnen als buiten RWS). Je stelt risico’s en beheermaatregelen vast en borgt de implementatie en uitvoering ervan. Hiernaast ondersteun je aan het proces kwaliteitsmanagement. Als het gaat om projectbeheersing en sturing, dan doe jij dit risicogestuurd en ben jij de kritische en onafhankelijke sparringpartner voor de Manager Projectbeheersing. Daarnaast zorg je samen met de projectmanager voor een effectieve voorbereiding van agenda’s, nota’s en presentaties ten behoeve van besluitvormingsprocessen.
Je bent medeverantwoordelijk voor het functioneren van projectbeheersing in zijn geheel. Je helpt het gehele projectteam bij het beheerst doorlopen van de Beslismomententrajecten en kwaliteitstoetsen en weet de contractmanagementprocessen te verbinden aan de projectbeheersingsprocessen.
Samen met anderen
Je werkt actief samen met het projectteam. Je hebt inzicht in de interne en externe omgeving en ketens. Je bouwt op operationeel en tactisch niveau een netwerk op met diverse externe partijen. Je bent in staat dit te onderhouden en om hiermee effectieve samenwerkingsrelaties te creëren. Je kunt de omgeving proactief gewenst en vroegtijdig beïnvloeden, spelers met elkaar verbinden en het gezicht en imago van Rijkswaterstaat uitdragen. Binnen het projectteam deel je als inhoudelijk expert je kennis. Je communiceert tijdig naar betrokken spelers over relevante ontwikkelingen, uitvoering, VtW’s en resultaten van monitoring en inventarisaties.
Elke dag beter
Je vindt het een uitdaging om proactief bij te dragen aan de verbetering en standaardisering van het technisch management binnen het project. Ook draag je bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis en de borging hiervan.
Projecten
Project Kunstwerken A44
De opgave voor de A44 betreft in eerste instantie vier ‘urgente kunstwerken’, dit zijn drie vaste viaducten: de Lisserweg, de Hoofdvaart en het Spoorwegviaduct en een beweegbaar kunstwerk de Kaagbruggen. Er is geconstateerd dat deze vier kunstwerken het einde van hun levensduur hebben bereikt en niet meer veilig zijn. Voor deze kunstwerken zijn vanwege hun toestand functie beperkende maatregelen (o.a. inhaalverbod en tonnagebeperking) genomen die gecommuniceerd zijn met de regio, transportsector en de minister. Het actuele beeld is dat na 2024 deze beperkte beschikbaarheid niet meer kan worden gegarandeerd.
Tevens liggen er in de A44 tussen km 7,6 en km 17,4 nog dertien kunstwerken van hetzelfde type, in dezelfde periode gebouwd en met gelijk gebruik. Deze kunstwerken zijn op een andere manier gebouwd, het is onbekend of deze kunstwerken ook op korte termijn het einde van hun levensduur bereiken. Momenteel wordt daar onderzoek naar gedaan.
Door onderzoek en eventuele vervanging en renovatie kan de veiligheid weer worden gegarandeerd en worden voorkomen dat de beheerskosten onevenredig gaan toenemen of dat er ongeplande stremming gaat plaatsvinden.
Het project bestrijkt een groot oppervlak en kent vele stakeholders daarnaast is er een complexe besluitvormingsstructuur.
Inhoud opdracht:
Coördineren en voorbereiden van besluitvormingsstukken en beantwoorden van vragen die vanuit ministerie of bestuursstaf
Actief bewaken risico’s en planning
Bewaken en uitvoeren van beheersmaatregelen vanuit het risicoregister voor risico’s en daarvan de uitvoering in gang zetten en bewaken;
De Manager projectbeheersing assisteren of vervangen indien nodig;
Competenties die van belang zijn
Competenties
Oplossingsgericht
Flexibel/snel schakelen
Analytisch vermogen
Zelfstandig en communicatief, adviesvaardig.
Plannen en organiseren
Samenwerken
Rijkswaterstaat, Grote Projecten en Onderhoud
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren, en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig je weg vindt van A naar B. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
GPO werkt nauw samen met Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO). GPO en PPO hebben veel raakvlakken. Beide zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.
Impuls voor Vervanging en Renovatie (VenR)
Beheerst, doordacht, voortvarend en het liefst in een hoger tempo uitvoeren van de VenR opgave. Het impulsprogramma heeft dit als doel. De focus ligt bij de projectaanpak en alles wat ontwikkeld en geleerd wordt, gebruiken we straks voor de rest van de opgave. En uiteraard ook bij nieuwe VenR projecten.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox